Data | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
15.04.2024 Poniedziałek | Chleb wieloziarnisty, twaróg z miodem Herbata malinowa. Marchewka | Zupa szpinakowa z jajem, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Kluski na parze z czekoladowym sosem, banan. Kompot wieloowocowy. | Bułka zwykła z masłem, kakao, jabłko. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. | I. Seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko. II. Zboża zawierające gluten, mleko, jaja . | Zboża zawierające gluten, mleko. |
16.04.2024 Wtorek | Zupa mleczna z makaronem Bułka tygrysia, masło, jaja, pomidor, rzodkiewka. Herbata miętowa. | Zupa krem z papryki z grzankami, wkładką mięsną, ziemniakami, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Pieczeń rzymska, kasza, surówka z kapusty pekińskiej. Woda z miodem i cytryną. | Deser z mascarpone, owocami i kruszonką. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, jaja, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja. | Zboża zawierające gluten, mleko,. |
17.04.2024 Środa | Chleb kiełek, masło, sałata, ser żółty, ogórek, papryka. Herbata wiśniowa. | Krupnik z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem, kapustą i pieczarkami. Woda z sokiem owocowym | Placki serowe, herbata, banan. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten. | Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. |
18.04.2024 Czwartek | Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą. Bułka grahamka, masło, szynka, pomidor, rzodkiewka. Herbata porzeczkowa. | Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, śmietaną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką Eskalopki drobiowe, ryż, buraki. Woda z pomarańczą. | Budyń kakaowy, biszkopcik, gruszka. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler, soja. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten.. | Zboża zawierające gluten, jaja, mleko. |
19.04.2024 Piątek | Chleb prawdziwe żyto, masło, mozzarella, pomidor, szczypiorek. Herbata leśna. | Zupa selerowa z ryżem, wkładką mięsna, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Pulpety rybne w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa. Kompot wieloowocowy. | Rogal z masłem, koktajl owocowy. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Ryba, zboża zawierające gluten, jaja, mleko. | Zboża zawierające gluten, mleko. |