Data  ŚNIADANIE  OBIAD  PODWIECZOREK
  19.05.2025 Poniedziałek    Chleb żytni, masło, jaja, ser żółty, papryka, ogórek. Herbata malinowa.  Zupa grochowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Kluski na parze z sosem czekoladowym i bananem. Kompot wieloowocowy.    Rogal z masłem, mleko z wanilią, jabłko.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, jaja.I. Seler, zboża zawierające gluten, gorczyca. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.Zboża zawierające gluten, mleko.
  20.05.2025 Wtorek      Zupa mleczna z ryżem. Bułka żytnia, serek twarogowy, ogórek. Herbata porzeczkowa.    Zupa cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, kalafior. Woda z miodem i cytryną.  Kanapka z kremem kakaowym z daktyli, sok jabłkowy.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.Zboża zawierające gluten, orzechy.
  21.05.2025 Środa      Chleb kiełek, masło, sałata, mozzarella, pomidor, szczypiorek. Herbata miętowa.    Zupa krem z kolorowych warzyw z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Łazanki  z mięsem, kapustą i pieczarkami. Woda z pomarańczą.  Budyń kakaowy, herbatniki, truskawki.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko. I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten.Zboża zawierające gluten, mleko.
  22.05.2025 Czwartek    Zupa mleczna z kaszą manną. Bułka złota kukurydza, masło, szynka, rzodkiewka, ogórek. Herbata leśna.  Rosół z makaronem, jarzynami, zieloną pietruszką.   Kotlet drobiowy, ziemniaki, buraki. Kompot wieloowocowy.    Kluski leniwe z masłem, herbata, arbuz.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler.I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten, jaja.Zboża zawierające gluten, mleko, jaja.                                                                                                                                                                                                                                                                           
  23.05.2025 Piątek    Chleb 7 ziaren, twaróg z miodem. Herbata wiśniowa. Ogórek.  Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Ryba gotowana w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty. Woda z syropem owocowym.  Bułka zapiekana z serem, herbata, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, sezam.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Ryba,  zboża zawierające gluten.Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyń niezależnych od placówki

  Data  ŚNIADANIE  OBIAD  PODWIECZOREK
  12.05.2025 Poniedziałek    Chleb kiełek, masło, sałata, ser żółty, ogórek, rzodkiewka. Herbata wiśniowa.  Zupa z soczewicy z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Naleśniki z twarogiem i sosem owocowym. Kompot wieloowocowy.    Hot dog mini, herbata, jabłko.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.Zboża zawierające gluten, seler, gorczyca.
      13.05.2025 Wtorek      Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Bułka grahamka, masło, jaja, papryka, pomidor. Herbata porzeczkowa      Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Gotowana rolada mielona, kasza, bukiet warzyw. Woda z miodem i cytryną.    Ptysie  z kremem mlecznym, sok przecierowy.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, jaja.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.Zboża zawierające gluten, jaja, mleko.
  14.05.2025 Środa        Chleb 7 ziaren, twaróg z rzodkiewką i ogórkiem. Herbata malinowa.    Zupa ryżowa z wkładką mięsną, jarzynami, zieloną pietruszką. Bogracz z kluseczkami. Kompot wieloowocowy.  Waniliowy serek homo z musem owocowym, herbatniki.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, sezam. I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten, jaja.Zboża zawierające gluten, mleko.
  15.05.2025 Czwartek    Zupa mleczna z kaszką owsianą. Bułka żytnia, masło, sałata, szynka, pomidor, rzodkiewka. Herbata czarna z cytryną.  Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, śmietaną, ziemniakami, jarzynami, zieloną pietruszką. Risotto z kurczakiem i warzywami. Woda z sokiem owocowym  Kaszka sernik egzotyczny, wafelki, mandarynka.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten.Zboża zawierające gluten, mleko. 
  16.05.2025 Piątek    Chleb słonecznikowy, serek twarogowy, ogórek. Herbata leśna.  Pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Woda z pomarańczą.  Bułka słodka z masłem, mleko z wanilią, banan.
Substancje lub produkty powodujące alergieZboża zawierające gluten, mleko.I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Ryba,  zboża zawierające gluten, jaja, mleko.Zboża zawierające gluten, mleko.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyń niezależnych od placówki

Przejdź do treści