Data | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
19.05.2025 Poniedziałek | Chleb żytni, masło, jaja, ser żółty, papryka, ogórek. Herbata malinowa. | Zupa grochowa z wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką. Kluski na parze z sosem czekoladowym i bananem. Kompot wieloowocowy. | Rogal z masłem, mleko z wanilią, jabłko. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. | I. Seler, zboża zawierające gluten, gorczyca. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
20.05.2025 Wtorek | Zupa mleczna z ryżem. Bułka żytnia, serek twarogowy, ogórek. Herbata porzeczkowa. | Zupa cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, jarzynami, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, kalafior. Woda z miodem i cytryną. | Kanapka z kremem kakaowym z daktyli, sok jabłkowy. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten, jaja, mleko. | Zboża zawierające gluten, orzechy. |
21.05.2025 Środa | Chleb kiełek, masło, sałata, mozzarella, pomidor, szczypiorek. Herbata miętowa. | Zupa krem z kolorowych warzyw z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem, kapustą i pieczarkami. Woda z pomarańczą. | Budyń kakaowy, herbatniki, truskawki. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Zboża zawierające gluten. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
22.05.2025 Czwartek | Zupa mleczna z kaszą manną. Bułka złota kukurydza, masło, szynka, rzodkiewka, ogórek. Herbata leśna. | Rosół z makaronem, jarzynami, zieloną pietruszką. Kotlet drobiowy, ziemniaki, buraki. Kompot wieloowocowy. | Kluski leniwe z masłem, herbata, arbuz. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, seler. | I. Seler, zboża zawierające gluten. II. Zboża zawierające gluten, jaja. | Zboża zawierające gluten, mleko, jaja. |
23.05.2025 Piątek | Chleb 7 ziaren, twaróg z miodem. Herbata wiśniowa. Ogórek. | Pomidorowa z ryżem, wkładką mięsną, jarzynami, śmietaną, zieloną pietruszką. Ryba gotowana w sosie jarzynowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty. Woda z syropem owocowym. | Bułka zapiekana z serem, herbata, banan. |
Substancje lub produkty powodujące alergie | Zboża zawierające gluten, mleko, sezam. | I. Seler, zboża zawierające gluten, mleko. II. Ryba, zboża zawierające gluten. | Zboża zawierające gluten, mleko. |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyń niezależnych od placówki
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyń niezależnych od placówki